Kruidige linzensoep met feta en hazelnoten

Kruidige linzensoep

Kruidige linzensoep met feta en hazelnoten

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
735 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 grote tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel jalapeño-peperreepjes (uit pot), fijngehakt
  • 300 g Lassie Kortkokende linzen voor soep
  • 500 g tomaten, in stukjes
  • 1¼ - 1½ liter groentebouillon
  • 100 g hazelnoten
  • 4 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 3 eetlepels verse oregano, fijngehakt
  • 200 g feta, verkruimeld

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie en fruit de ui, knoflook en peper zachtjes glazig. Roer de linzen erdoor en bak 1 - 2 min. zachtjes mee. Voeg 400 g tomatenstukjes toe en bak alles zachtjes nog 1 - 2 min.
  2. Schenk 1¼ liter bouillon in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Kook de linzen in 8 - 10 min. zachtjes gaar. Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan en houd apart.
  3. Voeg 3 eetlepels peterselie en 2 eetlepels oregano aan de linzensoep toe en pureer alles tot een gladde, gebonden soep. Verdun de soep zo nodig met nog een scheut bouillon. Serveer de linzensoep in wijde kommen en bestrooi met de feta, tomaat en de rest van de kruiden. Leg de hazelnoten in het midden.

Extra tip: Ook lekker in plaats van hazelnoten: cashewnoten of pecannoten.

Bevat p.p: 735 kcal, 32 g eiwit, 43 g vet waarvan 13 g verzadigd, 47 g koolhydraten en 15 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Kortkokende Linzen voor soep

Kortkokende Linzen voor soep

Linzen zijn de ideale basis voor een heerlijke en voedzame kom soep. En nu ook supersnel gemaakt, want met deze kortkokende linzen zet je in minder dan een half uur een dampende soep op tafel.

Bekijk product

Ontdek onze recepten