De vernieuwde Meer Granenrijst zat al bomvol granen en is nu verrijkt met heerlijke speltgranen! Die geven je gerecht een volle smaak en stevige bite. Een heerlijke basis voor een verantwoord gerecht. Meer ingrediënten, meer smaak!
Aubergine
met hazelnootrijst en feta
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten + 25 - 30 minuten in de oven
- Voedingswaarde:
- 565 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Halveer de aubergines in de lengte en hol ze met een puntige lepel tot op 1 cm van de wand uit. Bestrooi de helften met wat zout en laat ze 10 min. liggen. Hak het vruchtvlees fijn.
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en fijngesneden aubergine al omscheppend tot ze zachter worden. Schep de ras el hanout en meergranenrijst erdoor en bak 1 - 2 min. tot de rijstkorrels rondom glimmen. Schenk er 400 ml bouillon bij en kook afgedekt in 12 - 15 min. zachtjes gaar.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de hazelnoten grof en schep ze met peterselie en de helft van de feta door de rijst. Vul de aubergines hoog op met de rijst, druk aan en zet ze in de braadslede. Schenk de resterende bouillon op de bodem en verdeel de resterende feta over de aubergines.
- Schuif de braadslede net onder het midden in de oven en bak de aubergines in 25 - 30 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse tomatensalade.
Tip: Deze meergranenrijst is ook lekker als bijgerecht.
Bevat p.p: 565 kcal. 19 g eiwit, 28 g vet waarvan 11 g verzadigd, 54 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Meer Granen rijst