Snelle babi ketjap

met pittige zuurkool

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
536 kcal
575 Snelle babi ketjap met pittige zuurkool
Vanja
Vanja van der Leeden

Ingrediënten

  • 500 g schouderkarbonade
  • 2 el (zonnebloem)olie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 5 cm gember, in plakjes
  • 150 ml bouillon (kippen- of runder-)
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el boter + wat extra
  • 1 el sambal oelek
  • 1 el kokosbloesemsuiker (basterdsuiker of gewone suiker kan ook)
  • 400 g wijnzuurkool
  • 300 g Lassie Toverrijst

Optioneel:

  • selderij
  • gebakken uitjes

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met zout en peper.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en fruit de ui tot hij zacht is.
  3. Voeg vervolgens de knoflook toe en roerbak nog even mee.
  4. Roerbak het vlees op middelhoog vuur kort in het uimengsel.
  5. Schenk de bouillon erbij en de gemberplakjes. Dek de pan af en sudder in 7-8 minuten gaar. Het hoeft echt maar kort, anders wordt het vlees taai.
  6. Voeg op het laatst de ketjap toe. Haal van het vuur en laat de gember nog even goed intrekken.
  7. Verhit de boter en voeg de sambal en de suiker toe en roer door elkaar tot een geheel.
  8. Roerbak nu de zuurkool in het sambalmengsel, voeg een scheutje water en een snuf zout toe en laat op laag vuur met een deksel op de pan stoven. Voeg voor het serveren nog een klont boter toe aan de pan.
  9. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  10. Schep de rijst op 4 borden. Schep de zuurkool en de babi ketjap erop.

Tip: Strooi er wat fijngehakte selderij en gebakken uitjes over.

Tip: Liever geen varkensvlees? Vervang het dan voor blokjes kippendij.

Bevat p.p.: 536 kcal. 29 g eiwit, 33,4 g vet waarvan 12 g verzadigd, 30 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Tover Rijst E nummer sticker tekst wit
Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.