De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.
Groenterisotto
met ham
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 485 kcal
- De Grote Hamersma Wijntip:
Ballaturi Grillo-Chardonnay 2020 - Een onverwacht druivenduo zorgt voor een onverwacht lekkere combinatie.
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook de broccoli kook in ruim kokend water met wat zout in 3 min. beetgaar. Spoel ze in een vergiet met koud water en laat goed uitlekken.
- Verwarm de olijfolie en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de risottorijst erdoor en bak de rijst al omscheppend kort mee.
- Schenk de helft van de bouillon erbij en kook de risotto al roerend in 18 - 20 min. zachtjes gaar. Voeg steeds als het vocht bijna verdampt is een nieuwe scheut bouillon toe.
- Roer na 15 min. de nog bevroren doperwtjes en de helft van de broccoliroosjes erdoor en kook alles in nog 3 - 5 min. zachtjes gaar. Schep dan de helft van de hamreepjes en alle kaas door de risotto en laat de kaas al roerende smelten.
- Schep in kommetjes of diepe borden een bergje risotto en garneer met de resterende roosjes broccoli. Bestrooi met de ham.
Tip: Gebruik geraspte geitenkaas in plaats van jonge kaas.
Bevat p.p: 485 kcal. 22 g eiwit, 18 g vet waarvan 7 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Risotto rijst