Bulgur met wittebonen in tomatensaus,

chorizo en amandel

Personen:
2
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
625 kcal
597 Voorgestoomde bulgur Voorgestoomde bulgur wittebonen tomatensaus chorizo amandel

Ingrediënten

  • 250 g Lassie Bulgur
  • 1 el (olijf)olie
  • 75 g chorizo (worst), in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 pakje gezeefde tomaten (330 ml)
  • 1 pot wittebonen (365 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 takje platte peterselie, grof gehakt

Optioneel:

  • chilipeper met molen

Kookstand

Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.

Bereidingswijze

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de chorizo met de ui in 4 min. uit. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud het vervolgens op een bord.
  3. Schenk de gezeefde tomaten bij de chorizo en verwarm 2 min. Schep de wittebonen erdoor en verwarm nog 2-3 min. Breng op smaak met peper.
  4. Verdeel de bulgur over twee borden. Schep de wittebonen in de tomatensaus erbij. Bestrooi met de peterselie en het amandelschaafsel.

Tip: Breng de saus pittig op smaak met versgemalen chilipeper.

Bevat p.p.: 625 kcal. 27 g eiwit, 29 g vet waarvan 8 g verzadigd, 57 g koolhydraten en 14 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Bio Bulgur 275g tekst wit
BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.