Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.
Bulgur met wittebonen in tomatensaus,
chorizo en amandel
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 625 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de chorizo met de ui in 4 min. uit. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud het vervolgens op een bord.
- Schenk de gezeefde tomaten bij de chorizo en verwarm 2 min. Schep de wittebonen erdoor en verwarm nog 2-3 min. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de bulgur over twee borden. Schep de wittebonen in de tomatensaus erbij. Bestrooi met de peterselie en het amandelschaafsel.
Tip: Breng de saus pittig op smaak met versgemalen chilipeper.
Bevat p.p.: 625 kcal. 27 g eiwit, 29 g vet waarvan 8 g verzadigd, 57 g koolhydraten en 14 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Bulgur