Bulgur met wittebonen in tomatensaus,

chorizo en amandel

Personen:
2
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
625 kcal
597 Voorgestoomde bulgur Voorgestoomde bulgur wittebonen tomatensaus chorizo amandel

Ingrediënten

  • 250 g Lassie Bulgur
  • 1 el (olijf)olie
  • 75 g chorizo (worst), in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 pakje gezeefde tomaten (330 ml)
  • 1 pot wittebonen (365 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 takje platte peterselie, grof gehakt

Optioneel:

  • chilipeper met molen

Bereidingswijze

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de chorizo met de ui in 4 min. uit. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud het vervolgens op een bord.
  3. Schenk de gezeefde tomaten bij de chorizo en verwarm 2 min. Schep de wittebonen erdoor en verwarm nog 2-3 min. Breng op smaak met peper.
  4. Verdeel de bulgur over twee borden. Schep de wittebonen in de tomatensaus erbij. Bestrooi met de peterselie en het amandelschaafsel.

Tip: Breng de saus pittig op smaak met versgemalen chilipeper.

Bevat p.p.: 625 kcal. 27 g eiwit, 29 g vet waarvan 8 g verzadigd, 57 g koolhydraten en 14 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Bio Bulgur 275g tekst wit
BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.