Paprikabonensalsa

met zilvervliesrijst, quinoa en granen

Personen:
1
Bereidingstijd:
10 minuten
Voedingswaarde:
610 kcal
Minuutje Zilvervliesrijst Paprikabonensalsa Met Zilvervliesrijst Quinoa En Granen

Ingrediënten

  • 250g Lassie Zilvervliesrijst + Quinoa én Granen
  • 1 el olijfolie
  • 2 bosuitjes, in grove stukken
  • 1 kleine rode puntpaprika, in reepjes
  • 1 kleine oranje puntpaprika, in reepjes
  • 1 kleine gele puntpaprika, in reepjes
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 el verse oregano, grof gehakt
  • 160 g rode kidneybonen
  • 100 ml tomatensap

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de bosui en paprikareepjes 2 - 3 min.
  3. Strooi er paprikapoeder, komijn en ½ eetlepel oregano over en schep de kidneybonen met vocht en tomatensap erdoor. Voeg zout en peper toe. Breng al omscheppend aan de kook en laat 2 - 3 min. zachtjes pruttelen.
  4. Schep de paprikabonensalsa op het bord en schep er wat rijst bovenop. Strooi er nog wat oregano over.

Tip: Deze kleurige puntpaprika’s zijn vaak samen in 1 verpakking te koop. Je kunt ook voor 1 kleur paprika kiezen.


Bevat p.p: 610 kcal. 20 g eiwit, 22 g vet waarvan 2 g verzadigd, 71 g koolhydraten en 24 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van