Paprikabonensalsa

met zilvervliesrijst, quinoa en granen

Personen:
1
Bereidingstijd:
10 minuten
Voedingswaarde:
610 kcal
Minuutje Zilvervliesrijst Paprikabonensalsa Met Zilvervliesrijst Quinoa En Granen

Ingrediënten

  • 250g Lassie Zilvervliesrijst + Quinoa én Granen
  • 1 el olijfolie
  • 2 bosuitjes, in grove stukken
  • 1 kleine rode puntpaprika, in reepjes
  • 1 kleine oranje puntpaprika, in reepjes
  • 1 kleine gele puntpaprika, in reepjes
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 el verse oregano, grof gehakt
  • 160 g rode kidneybonen
  • 100 ml tomatensap

Kookstand

Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de bosui en paprikareepjes 2 - 3 min.
  3. Strooi er paprikapoeder, komijn en ½ eetlepel oregano over en schep de kidneybonen met vocht en tomatensap erdoor. Voeg zout en peper toe. Breng al omscheppend aan de kook en laat 2 - 3 min. zachtjes pruttelen.
  4. Schep de paprikabonensalsa op het bord en schep er wat rijst bovenop. Strooi er nog wat oregano over.

Tip: Deze kleurige puntpaprika’s zijn vaak samen in 1 verpakking te koop. Je kunt ook voor 1 kleur paprika kiezen.


Bevat p.p: 610 kcal. 20 g eiwit, 22 g vet waarvan 2 g verzadigd, 71 g koolhydraten en 24 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van