Lassie Zilvervliesrijst + quinoa én granen bevat behalve zilvervliesrijst en quinoa ook de graansoorten tarwe en gerst. Samen geven ze je gerecht een volle, rijke smaak en een verantwoorde twist.
Entrecote
van de barbecue met frisse rijstsalade
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Voedingswaarde:
- 745 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de zilvervliesrijstmix volgens de aanwijzingen op het pak. Verwarm 5 eetlepels olijfolie met de knoflook en ras el hanout kort in een steelpan. Laat afkoelen.
- Klop 2 - 3 eetlepels citroensap en de verse kruiden door de kruidenolie en voeg wat zout toe. Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Schep de dressing samen met de tomaat en paprika door de warme zilvervliesrijstmix. Laat de salade afkoelen.
- Wrijf de entrecotes in met zout, versgemalen zwarte peper, citroensap en olijfolie en laat ze minstens 10 min. liggen. Rooster de entrecotes op de barbecue in 6 - 8 min. mooi bruin en van binnen rosé. Verpak de entrecotes in aluminiumfolie en laat ze 5 min. rusten. Snijd ze daarna in plakjes.
- Schep de rijstsalade op borden en leg de plakjes entrecote erop.
Tip: Gebruik in plaats van ras el hanout 1 volle theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel versgemalen zwarte peper en een ½ theelepel pikante paprikapoeder.
Bevat p.p: 745 kcal. 42 g eiwit, 40 g vet waarvan 10 g verzadigd, 50 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Zilvervliesrijst + Quinoa én granen