Bereidingswijze
- Bereid de zilvervliesrijstmix volgens de aanwijzingen op het pak. Verwarm 5 eetlepels olijfolie met de knoflook en ras el hanout kort in een steelpan. Laat afkoelen.
- Klop 2 - 3 eetlepels citroensap en de verse kruiden door de kruidenolie en voeg wat zout toe. Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Schep de dressing samen met de tomaat en paprika door de warme zilvervliesrijstmix. Laat de salade afkoelen.
- Wrijf de entrecotes in met zout, versgemalen zwarte peper, citroensap en olijfolie en laat ze minstens 10 min. liggen. Rooster de entrecotes op de barbecue in 6 - 8 min. mooi bruin en van binnen rosé. Verpak de entrecotes in aluminiumfolie en laat ze 5 min. rusten. Snijd ze daarna in plakjes.
- Schep de rijstsalade op borden en leg de plakjes entrecote erop.
Tip: Gebruik in plaats van ras el hanout 1 volle theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel versgemalen zwarte peper en een ½ theelepel pikante paprikapoeder.
Bevat p.p: 745 kcal. 42 g eiwit, 40 g vet waarvan 10 g verzadigd, 50 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel