Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng de komijn met zout en 2 eetlepels olie. Bestrijk wortelen met het komijnmengsel en leg ze in een ovenschaal.
- Rooster de wortelen in de oven in 20 - 25 min. goudbruin en gaar.
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Roer de knoflook met de kerriepoeder en 2 eetlepels olijfolie en wentel de kipdijfilets door dit mengsel.
- Bak de kip met de ui in 4 - 6 min. mooi bruin, keer de stukken kip regelmatig. Schenk de kokosmelk erbij en smoor de kip in nog 8-10 min. zachtjes gaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Serveer de rijst in een wijde kom en schep aan één kant de kipfilet en ui met wat kerriesaus erover. Leg de geroosterde bospenen er half overheen. Garneer met de koriander.
Tip: Geef het kerriemengsel extra pit met de geraspte gember en rode peper.
Tip: Bestrooi de kip met wat gomassio: een mengsel van gemalen sesamzaad met zout.
Bevat p.p:
700 kcal. 26 g eiwit, 31 g vet waarvan 12 g verzadigd, 76 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel