Veganistisch koken. Eten zonder dierlijke producten als vlees, vis, zuivel en eieren. Dat klinkt misschien als een hele opgave, maar is vaak makkelijker dan je denkt. Je hebt er namelijk helemaal geen ingewikkelde kooktechnieken voor nodig. Laat staan dure of moeilijk verkrijgbare ingrediënten die je rechtstreeks bij de bio-boer inkoopt (maar dat mag natuurlijk wel). We laten je dus graag zien hoe ook jij vegan kan koken. Lekker en zonder gedoe. Om ons daarbij te helpen hebben we vegan foodfotograaf en schrijver Milou van der Will gestrikt om 5 makkelijke vegan recepten met een Aziatische tint te ontwikkelen!

Koken leerde Milou van haar Indische opa en vader. Door te kijken hoe zij het deden en dan zelf een beetje proberen. Op gevoel. En nog eens, en nog eens. Nadat ze koos om plantaardig te eten begon dat proberen opnieuw. Vegan koken bleek makkelijker dan veel mensen denken (‘Ow, dat lijkt me zó lastig!’), dus deelt ze haar recepten op foodblog the Green Chopstick en schreef ze het kookboek Vegan East. Een boek vol plantaardige versies van haar Oosterse lievelingsgerechten. Verrassende gerechten waarvan je al smakkend vraag: ‘Huh, is dít vegan?’