Kabeljauw

met bietensalade en dille-yoghurt

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
520 kcal
Half Volkoren Toverrijst Gebakken Kabeljauwfilet Met Bietensalade En Komkommer Yoghurt

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Half volkoren Toverrijst
  • 500 g gekookte bietjes, in partjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 400 g kabeljauwhaasfilet
  • ½ komkommer, grof geraspt
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels verse dille, fijngehakt

Optioneel:

  • 1 venkelknol, dun geschaafd

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.

2. Meng intussen de bietjes, kappertjes, azijn en 1 eetlepel olie. Breng op smaak met zout en peper.

3. Verhit 2 eetlepels olie. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper. Bak de vis aan beide kanten goudbruin. Bak de vis gaar in ca. 10 min., afhankelijk van de dikte.

4. Schep de komkommerrasp in een fijne zeef en druk met een lepel het vocht eruit. Meng de komkommer met de yoghurt en dille. Breng op smaak met zout en peper.

5. Verdeel de rijst over 4 diepe kommen. Schep de bietjes erop, leg de vis ertegenaan. Schep de dilleyoghurt naast de kabeljauw.

Tip: Schaaf de venkel over de bietensalade.

Bevat p.p.: 520 kcal, 25 g eiwit, 16 g vet waarvan 5 g verzadigd, 66 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Tover Zilver rijst 400g tekst wit
Tover Zilver rijst

Met Lassie Tover Zilver geef je je vertrouwde witte rijstgerecht een verantwoorde twist. In het pak vind je namelijk zilvervliesrijst gecombineerd met het gemak van Toverrijst.

Lassie Tover Zilver rijst Builtjes 300g tekst wit
Tover Zilver rijst Builtje

Lassie Tover Zilver rijst geeft je vertrouwde witte rijstgerecht een verantwoorde twist. Dankzij de builtjes verspil je geen rijst: één builtje is genoeg voor één persoon.