Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
2. Meng intussen de bietjes, kappertjes, azijn en 1 eetlepel olie. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verhit 2 eetlepels olie. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper. Bak de vis aan beide kanten goudbruin. Bak de vis gaar in ca. 10 min., afhankelijk van de dikte.
4. Schep de komkommerrasp in een fijne zeef en druk met een lepel het vocht eruit. Meng de komkommer met de yoghurt en dille. Breng op smaak met zout en peper.
5. Verdeel de rijst over 4 diepe kommen. Schep de bietjes erop, leg de vis ertegenaan. Schep de dilleyoghurt naast de kabeljauw.
Tip: Schaaf de venkel over de bietensalade.
Bevat p.p.: 520 kcal, 25 g eiwit, 16 g vet waarvan 5 g verzadigd, 66 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel