Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de tempeh eerst met je handen in stukken en verkruimel dan tussen je vingers in kleinere stukjes.
- Verhit 4 eetlepels zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak de tempeh hierin met een snuf zout aan alle kanten bruin en knapperig. Zet het vuur hoog anders bruint de tempeh niet. Hussel de pan af en toe zodat alle kanten goed gebakken worden.
- Pers de knoflooktenen uit en meng 2/3 van de knoflook met 2 eetlepels ketjap en de sambal.
- Voeg dit toe aan de tempeh en roerbak op laag vuur nog een minuut of 2.
- Breng in een andere pan ruim water aan de kook.
- Snij de sperziebonen in dunne schuine stukken en kook ze beetgaar.
- Doe de pindakaas met 50 ml water, een snuf zout en de resterende eetlepel ketjap en de knoflook in een hoge maatbeker. Rasp de schil van de limoen en voeg toe aan de maatbeker samen met het sap van een halve limoen. Zet er even de staafmixer op en mix tot een gladde, dunne dressing. Meng door de sperzieboontjes.
- Verdeel de nasi goreng over, 4 borden bestrooi royaal met tempeh crumble en serveer met de sperziebonensalade.
Tip: Een fris accent? Bestrooi met wat grof gehakte verse koriander
Tip: Zin in vlees? Vervang de tempeh dan door blokjes kipfilet. Meng het ketjapknoflookmengsel door de kip en roerbak op middelhoog vuur tot de kip gaar is.
Bevat p.p.: 358 kcal. 14 g eiwit, 23 g vet waarvan 4 g verzadigd, 23 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel