Haverrijst maakt gezond eten extra makkelijk en snel. Haverrijst is namelijk een bron van plantaardige eiwitten én vezels. De haverkorrels in dit pak hoeven slechts tien minuten gekookt te worden. De graansoort is een perfect alternatief voor rijst. Probeer bijvoorbeeld eens een nasi met haver.
Haverrijst-tonijnsalade
met erwten
- Personen:
- 1
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 635 kcal
Bereidingswijze
1. Kook de haverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 2 min. de bevroren erwten met de rijst mee.
2. Snipper de ui. Halveer de tomaatjes. Hak de olijven grof. Meng voor de dressing de olijfolie met de yoghurt en de oregano.
3. Giet de haverrijst met de erwten af. Spoel onder stromend water koud en laat goed uitlekken.
4. Schep de ui, de tomaatjes, de olijven, de tonijn en de dressing door de haverrijst met de erwten. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Tip: Voeg voor extra eiwitten een handje ongezouten noten toe.
Tip: Neem plantaardige tonijn of linzen voor een vegan salade. Vervang de Griekse yoghurt door soja- of kokosyoghurt.
Tip: Maak de salade van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast (max. 2 dagen).
Bevat p.p.: 635 kcal, 41 g eiwit, 25 g vet waarvan 4 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel