Bereidingswijze
- Kook de haverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 2 min. de bevroren erwten met de rijst mee.
- Snipper de ui. Halveer de tomaatjes. Hak de olijven grof. Meng voor de dressing de olijfolie met de yoghurt en de oregano.
- Giet de haverrijst met de erwten af. Spoel onder stromend water koud en laat goed uitlekken.
- Schep de ui, de tomaatjes, de olijven, de tonijn en de dressing door de haverrijst met de erwten. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Tip: Voeg voor extra eiwitten een handje ongezouten noten toe.
Tip: Neem plantaardige tonijn of linzen voor een vegan salade. Vervang de Griekse yoghurt door soja- of kokosyoghurt.
Tip: Maak de salade van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast (max. 2 dagen).
Bevat p.p.: 635 kcal, 41 g eiwit, 25 g vet waarvan 4 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel