Haverrijst-tonijnsalade

met erwten

Personen:
1
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
635 kcal
731 Lassie Haverrijst Haverrijst tonijnsalade met erwten liggend beeld

Ingrediënten

  • 75 g Lassie Haverrijst
  • 50 g tuinerwten (diepvries)
  • ½ rode ui
  • 75 g cherrytomaten
  • 2 el groene olijven zonder pit
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el magere Griekse yoghurt
  • ½ tl gedroogde oregano
  • 100 g tonijn naturel (uitgelekt uit blik)

Optioneel:

  • 50 g ongezouten noten

Bereidingswijze

1. Kook de haverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 2 min. de bevroren erwten met de rijst mee.

2. Snipper de ui. Halveer de tomaatjes. Hak de olijven grof. Meng voor de dressing de olijfolie met de yoghurt en de oregano.

3. Giet de haverrijst met de erwten af. Spoel onder stromend water koud en laat goed uitlekken.

4. Schep de ui, de tomaatjes, de olijven, de tonijn en de dressing door de haverrijst met de erwten. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Tip: Voeg voor extra eiwitten een handje ongezouten noten toe.

Tip: Neem plantaardige tonijn of linzen voor een vegan salade. Vervang de Griekse yoghurt door soja- of kokosyoghurt.

Tip: Maak de salade van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast (max. 2 dagen).

Bevat p.p.: 635 kcal, 41 g eiwit, 25 g vet waarvan 4 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Haverrijst 275g tekst wit
Haver rijst

Haverrijst maakt gezond eten extra makkelijk en snel. Haverrijst is namelijk een bron van plantaardige eiwitten én vezels. De haverkorrels in dit pak hoeven slechts tien minuten gekookt te worden. De graansoort is een perfect alternatief voor rijst. Probeer bijvoorbeeld eens een nasi met haver.