Bereidingswijze
- Begin met de wortelpickle door het water met het azijn, 1 theelepel zout en de suiker in een steelpannetje zachtjes tegen de kook aan te brengen. Laat een minuutje pruttelen.
- Schaaf linten van de winterpeen. Doe in een bakje en giet de warme azijn erover. Zet weg en laat afkoelen.
- Maak nu de kruidenpasta door de knoflook, sjalot, rode peper, sereh, cashewnoten, currypoeder en ½ theelepel zout fijn te malen in een kleine keukenmachine of hakmolen. Voeg 1 theelepel neutrale olie toe om de pasta wat smeuïger te maken.
- Verhit 1 theelepel olie in een braadpan en fruit de kruidenpasta 1 minuut. Voeg de splitlinzen toe aan de pan en roer goed door. Giet de bouillon erbij en breng het geheel met halfgesloten deksel zachtjes aan de kook. Laat ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de linzen gaar zijn. Let op dat de linzen niet ‘droogkoken’. Voeg dan wat extra vocht toe.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schenk de kokosmelk bij de curry, roer door.
- Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de curry ernaast en garneer met de wortelpickle.
Tip: Serveer naan bij het gerecht om in de curry te dopen. Garneer met wat verse koriander
Bevat p.p. 888 kcal. 37 g eiwit, 19 g vet, waarvan 10 g verzadigd, 127 g koolhydraten en 28 g voedingsvezel