Bereidingswijze
- Kook de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen. Kook intussen de eieren in 8 min. bijna hard.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit knoflook, gember, kerriepoeder en garam masala even aan. Roer de tomaatstukjes erdoor, voeg een scheutje water toe met zout en smoor alles tot een rulle saus.
- Stoom intussen de bimi in een stoompan of stoommandje boven een pan kokend water in 4 - 5 min. beetgaar, of kook in ruim kokend water in 3 - 4 min. beetgaar. Pel de eieren en halveer ze in de lengte.
- Schep de basmatirijst in wijde kommen en schep de tomatencurry erop met de bimi ernaast. Leg de eieren op de curry en strooi de koriander en gefruite uitjes erover.
Tip: Warm de halve eieren 2 - 3 min. in de curry mee.
Bevat p.p: 530 kcal. 21 g eiwit, 21 g vet waarvan 6 g verzadigd, 60 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel