Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
2. Bestrooi de kip met zout en peper. Leg de salieblaadjes erop. Wikkel de serranoham eromheen.
3. Verhit 2 eetlepels olie. Leg de kip in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Braad de kip gaar in ca. 7 min., afhankelijk van de dikte van de kip. Keer regelmatig.
4. Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak de courgette 5 min. Voeg de tomaatjes toe. Bestrooi met zout en peper. Stoof de groenten afgedekt in 15 min. gaar.
5. Verdeel de rijst over 4 diepe borden. Schep de groenten erop. Snijd de kip schuin doormidden, verdeel over de borden en verdeel de rucola erover.
Tip: Stoof de olijven mee met de courgette en tomaatjes.
Bevat p.p.: 625 kcal. 37 g eiwit, 22 g vet waarvan 4 g verzadigd, 67 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel