Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
2. Bestrooi de kip met zout en peper. Leg de salieblaadjes erop. Wikkel de serranoham eromheen.
3. Verhit 2 eetlepels olie. Leg de kip in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Braad de kip gaar in ca. 7 min., afhankelijk van de dikte van de kip. Keer regelmatig.
4. Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak de courgette 5 min. Voeg de tomaatjes toe. Bestrooi met zout en peper. Stoof de groenten afgedekt in 15 min. gaar.
5. Verdeel de rijst over 4 diepe borden. Schep de groenten erop. Snijd de kip schuin doormidden, verdeel over de borden en verdeel de rucola erover.
Tip: Stoof de olijven mee met de courgette en tomaatjes.
Bevat p.p.: 625 kcal. 37 g eiwit, 22 g vet waarvan 4 g verzadigd, 67 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel