Bereidingswijze
- Verwarm 2 eetlepels rijstolie en fruit de ui, knoflook, gember en kerriepoeder zachtjes.
- Roer de rijst door het kerriemengsel en schenk de bouillon erbij. Breng al roerend aan de kook en laat 10 min. zachtjes doorkoken tot de rijst gaar is.
- Verwarm intussen 2 eetlepels rijstolie in een koekenpan en bak de repen paprika met de rode peper 3 - 4 min.
- Roer de kokosmelk door de soep, breng alles opnieuw aan de kook en pureer de soep. Voeg naar smaak zout toe.
- Schep de kerrie-rijstsoep in borden en leg in het midden een bergje paprikareepjes. Strooi de korianderblaadjes en de limoenrasp in de soep.
Tip: Vervang voor een Thaise variant de kerriepoeder door rode of groene Thaise currypasta.
Bevat p.p.: 1405 kJ/335 kcal. 17 g eiwit, 19 g vet waarvan 10 g verzadigd, 24 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel