Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Maak de spruiten schoon en snijd ze in kwarten. Snijd de rode uien in partjes van 2 cm. Schep de spruiten en de rode ui om met 2 el olijfolie. Verdeel ze over de bakplaat en bestrooi met zout naar smaak.
- Rooster de spruiten met de rode ui in de voorverwarmde oven in 20 min. beetgaar.
- Verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilets met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril ze in de grillpan in 12 min. goudbruin en gaar. Keer ze halverwege. Kook intussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht. Rasp ook de knoflook. Hak de olijven fijn.
- Verhit in een ruime koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Schep de sinaasappelrasp, de olijven en de blaadjes van de takjes tijm erdoor en neem de pan van het vuur.
- Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
- Giet de orzo af. Schep de orzo met de geroosterde spruiten en de rode ui door het sinaasappelmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de orzo op 4 borden en bestrooi met het amandelschaafsel. Leg er de kipfilet, desgewenst in plakjes gesneden, bij.
Tip: Bak voor een fris accent 1 in blokjes gesneden handappel (met schil) met de knoflook mee.
Variatietip: Liever zonder vlees? Vervang de kipfilets door plakken tofu of serveer de orzo met een spiegelei.
Bevat p.p.: 695 kcal, 41 g eiwit, 31 g vet waarvan 5 g verzadigd, 58 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel