Bereidingswijze
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de plakjes salami knapperig. Zet apart.
- Schep de ui en courgette door het bakvet en bak ze zachtjes glazig. Schep de tomaten met rozemarijn en wat zout en versgemalen peper erdoor, en smoor de groenten 3 - 4 min. met de deksel op de pan.
- Roer de risottorijst door de groenten en schenk de bouillon erbij. Laat de rijst in 4 - 5 min. op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
- Serveer de risotto in warme diepe borden. Leg in het midden een pluk rucola en verdeel de plakjes salami en flinters kaas erover.
Tip: Geef de risotto een Spaans tintje door de salami te vervangen door chorizo en de Pecorino door Manchego.
Bevat p.p: 760 kcal. 29 g eiwit, 35 g vet waarvan 13 g verzadigd, 80 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel