Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.
Tomatenrisotto
met salami
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 760 kcal
- De Grote Hamersma Wijntip:
Rosa Fiore Rosso 2021 - In Piemonte drinken ze graag hun nebbiolo bij salami. En waarom zouden we dat hier niet doen?
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de plakjes salami knapperig. Zet apart.
- Schep de ui en courgette door het bakvet en bak ze zachtjes glazig. Schep de tomaten met rozemarijn en wat zout en versgemalen peper erdoor, en smoor de groenten 3 - 4 min. met de deksel op de pan.
- Roer de risottorijst door de groenten en schenk de bouillon erbij. Laat de rijst in 4 - 5 min. op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
- Serveer de risotto in warme diepe borden. Leg in het midden een pluk rucola en verdeel de plakjes salami en flinters kaas erover.
Tip: Geef de risotto een Spaans tintje door de salami te vervangen door chorizo en de Pecorino door Manchego.
Bevat p.p: 760 kcal. 29 g eiwit, 35 g vet waarvan 13 g verzadigd, 80 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Rapido Risotto