Couscous Maroc is de ideale basis voor een Noord-Afrikaans gerecht. De couscous is al heerlijk gekruid met Marokkaanse kruiden en specerijen. Zo staat je gerecht extra snel op tafel.
Gehaktballetjes
met gegrilde groenten en couscous
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 690 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Meng het gehakt met paprikapoeder, komijn, zout en versgemalen zwarte peper. Kneed het goed door en vorm er 12 ballen van.
- Bak de gehaktballen met 2 eetlepels olijfolie rondom bruin. Verdeel de tomaten met 2 - 3 eetlepels water eromheen en smoor de ballen afgedekt in 10 min. zachtjes gaar. Keer regelmatig.
- Bestrijk de plakken courgette en de paprikarepen met olijfolie en bak ze in een hete grillpan tot ze wat zachter worden en bruine strepen krijgen.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak.
- Schep de couscous in diepe borden en schep de gehaktballen met de tomatenjus erop. Leg de courgette en paprika eromheen.
Tip: Vervang de verse tomaatstukjes door een blik tomaatblokjes in tomatensap.
Bevat p.p: 690 kcal. 34 g eiwit, 35 g vet waarvan 13 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Couscous Maroc