Haverrijst maakt gezond eten extra makkelijk en snel. Haverrijst is namelijk een bron van plantaardige eiwitten én vezels. De haverkorrels in dit pak hoeven slechts tien minuten gekookt te worden. De graansoort is een perfect alternatief voor rijst. Probeer bijvoorbeeld eens een nasi met haver.
Haverijstsalade met gerookte makreel
rode biet, appel en mierikswortel
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook vooraf de haverrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen in de koelkast.
- Maak de mierikswortelsaus met 200 ml crème fraîche, 2 el mierikswortel en zout naar smaak.
- Klop de vinaigrette van 2 el azijn, 2 el appelsap of water, 2 el olie, 1 el suiker, zout en peper tot de suiker is opgelost.
- Schil de appel en snij in kleine blokjes. Leg de blokjes in de vinaigrette zodat de appel niet bruin wordt.
- Snij de gekookte rode bieten in kleine blokjes.
- Schep de gekookte haverrijst op een platte serveerschaal. Verdeel de bietenblokjes en de zeekraal over de haverrijst. Scheur de makreelfilets een beetje uit elkaar en leg de stukken tussen de bieten. Schep de appelblokjes en de vinaigrette eroverheen. Bestrooi met versgemalen peper. Giet de mierikswortelsaus in een schaaltje.
Tip: Een maaltijdsalade zoals deze, is een ideale manier om restjes haverrijst op te maken.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Haverrijst