Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in de tussentijd de olie in een hapjespan, bak de kipblokjes 5 minuten op hoog vuur. Voeg de doperwten toe. Roer vervolgens de tandoorisaus erdoor en voeg 50 ml water toe aan de saus.
- Snijd in de tussentijd de helft van de bloemkoolroosjes kleiner, voeg ze toe aan de saus. Leg een deksel op de pan en stoof nog 15 minuten.
- Hak in de tussentijd de andere helft van de bloemkoolroosjes met het hakmolentje fijn. Schep meteen na het afgieten van de rijst de bloemkoolrijst door de gekookte rijst en laat samen met een deksel op de pan 5 minuten staan.
- Verdeel de rijst over 4 kommen, schep de kipcurry erover.
Tip: Halveer de eieren en leg ze ernaast.
Tip ouders: Voeg voor een spannende smaak
fijngehakte koriander toe en serveer met naanbrood of papadums.
Bevat p.p.: 625 kcal, 32 g eiwit, 17 g vet waarvan 4 g verzadigd, 79 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel