Vegetarische rendangballetjes

met boontjes en pandanrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
870 kcal
680 Lassie Pandanrijst Vegetarische rendangballetjes met boontjes

Ingrediënten

  • 550 g plantaardig vers gehakt
  • 95 g rendang boemboe
  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 4 el olie
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 g gebroken sperziebonen
  • 1 rode puntpaprika, in ringen
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 4 el atjar tjampoer

Optioneel:

  • ½ rode peper

Bereidingswijze

  1. Kneed door het gehakt 35 g rendang boemboe. Vorm er met vochtige handen kleine gehaktballetjes van.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit 2 el olie. Bak de gehaktballetjes in 4 min. rondom goudbruin aan. Voeg de rest van de boemboe en de kokosmelk toe. Breng de saus aan de kook en stoof de gehaktballetjes afgedekt in 10 min. Kook intussen de sperziebonen in ruim water in 5 min. beetgaar en giet ze af.
  4. Verhit in een wok 2 el olie. Bak de paprika 3 min. al omscheppend. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 4 min. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de paprika-boontjes en rendangballetjes met de saus ernaast. Serveer met de plakjes komkommer en de atjar.

Tip: Hou je van pittig? Bestrooi de rendangballetjes met fijngehakte rode peper (zonder zaadlijsten).

Bevat p.p.: 870 kcal, 26 g eiwit, 48 g vet waarvan 15 g verzadigd, 77 g koolhydraten en 14 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Pandanrijst Duurzaam 750g tekst wit
Pandanrijst Voordeelpak

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak.

Lassie Pandanrijst Duurzaam 375g tekst wit
Pandan rijst

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak.