Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.
Curry
van broccoli, bloemkool en couscous
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 658 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli en bloemkoolroosjes 4 min, giet ze af en vang wat kookwater op.
- Verhit de olie en fruit hierin de uipartjes goudbruin. Strooi het kerriepoeder erbij en roerbak 1 min. Voeg 150 ml groentekookwater toe en schep de bloemkool en broccoliroosjes erbij. Laat de groenten afgedekt 10 min. pruttelen. Schep af en toe om.
- Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Schep de couscous, fetablokjes en het geschaafde amandelen luchtig bij de curry. Serveer direct.
Tip: Schep op het laatst grof gehakt verse koriander door de curry.
Tip: Smaakt koud, als salade, ook heerlijk!
Voedingswaarde p.p.: 658 kcal. 27 g eiwit, 67 g koolhydraten en 31 g vet (11 g verzadigd)
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Couscous