Curry

van broccoli, bloemkool en couscous

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
658 kcal
Couscous Curry Van Broccoli Bloemkool En Couscous

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Couscous
  • 600 g bloemkool- en broccoliroosjes
  • 3 el olie
  • 1 zoete ui, in partjes
  • 2 el kerriepoeder
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 250 g feta, in blokjes

Bereidingswijze

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli en bloemkoolroosjes 4 min, giet ze af en vang wat kookwater op.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de uipartjes goudbruin. Strooi het kerriepoeder erbij en roerbak 1 min. Voeg 150 ml groentekookwater toe en schep de bloemkool en broccoliroosjes erbij. Laat de groenten afgedekt 10 min. pruttelen. Schep af en toe om.
  3. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Schep de couscous, fetablokjes en het geschaafde amandelen luchtig bij de curry. Serveer direct.

Tip: Schep op het laatst grof gehakt verse koriander door de curry.

Tip: Smaakt koud, als salade, ook heerlijk!

Voedingswaarde p.p.: 658 kcal. 27 g eiwit, 67 g koolhydraten en 31 g vet (11 g verzadigd)

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie BIO Couscous 275g tekst wit
BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.