Voor het avondeten

We hebben een heleboel gezonde recepten voor het avondeten. Met verschillende soorten granen en groenten. Allemaal dus net even anders, zodat je iedere dag iets gezonds kan eten. Lekker gevarieerd. Dat is belangrijk, want daarmee krijg je alle vitamines en mineralen binnen die je nodig hebt om gezond te blijven!

Met kip, rundvlees of vis

Een stukje kipfilet. Biefstuk of varkenshaas. Of juist een stukje kabeljauw. Ook daarmee kun je eindeloos variëren … en dat doen we dan ook graag! Daarom vind je allerlei soorten gerechten bij Lassie. Van een kipcurry tot aan een snelle wok en alles daartussen in. Er is altijd wel iets te vinden waar je net zin in hebt.

Vegan & vegetarisch

We hebben niet alleen gezonde recepten met kip of een mootje vis voor je ontwikkeld. Nee, we hebben natuurlijk ook een groot aantal vegetarische of zelfs vegan gerechten voor je op een rijtje gezet. Net zo lekker, net zo gevarieerd en ondertussen ook nog eens goed voor het milieu. Win-win!

Met weinig calorieën

Zoek je gezonde recepten om mee af te vallen? We’ve got your back met een groot aantal voedzame maaltijden, maar dan wel met weinig calorieën. Maaltijdsalades en soepen, maar ook gewoon stoofschotels en roerbakgerechten. Daarmee heb je altijd genoeg energie voor die stevige workout vanavond!

Koolhydraatarm

Eet je even koolhydraatarm? Probeer dan eens een paar van onze gerechten met quinoa. Die bevatten wat minder koolhydraten dan bijvoorbeeld witte of zilvervliesrijst en hebben juist wat meer eiwitten en vezels. Dat geldt trouwens ook voor onze Meer Zadenrijst met pompoen- en zonnebloempitten!

Voor 2, 4 of 6 personen

Eet je gezellig met z’n tweeën? Of krijg je juist gasten? Geen probleem. Onze gezonde recepten voor het avondeten maak je eenvoudig voor 2 personen, 4 personen of 6 personen. Al moet je daar misschien wel even de ingrediënten voor verdubbelen. Wel handig om te checken als je boodschappen gaat doen!

Lekkere & gezonde recepten

Onze gezonde recepten voor het avondeten zitten niet alleen bomvol voedingsstoffen, ze zijn barsten ook nog eens van de smaak! We gebruiken namelijk graag (verse) kruiden en seizoensgroenten die op dat moment extra lekker zijn. Dat maakt gezonder blijven eten een stuk makkelijker!

Makkelijke gezonde recepten

Over makkelijk gesproken … we zorgen ervoor dat je al onze gezonde recepten makkelijk kunt maken. Gewoon thuis. Met simpele kooktechnieken en ingrediënten die je vaak in de supermarkt om de hoek wel kunt krijgen. Je hoeft namelijk echt geen Jamie Oliver of Yotam Ottolenghi te heten om iets lekkers op tafel te kunnen toveren.

En snelle gezonde recepten

Ook niet onbelangrijk: snelheid! We snappen dat je niet altijd zin hebt om uren in de keuken te staan, dus je zet de meeste van deze gerechten al binnen een half uurtje op tafel. Zonder gedoe. Wel zo fijn als je een drukke dag hebt gehad of een beetje op tijd naar de sportschool wilt.

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten:

  • Lekkere recepten