Voorgestoomde couscous is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De couscous is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de couscous kort in een warm gerecht.
Couscous met chipolataworstjes en tomaat
chipolataworstjes, gember en tomaat
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 10 minuten
- Voedingswaarde:
- 825 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een ruime koekenpan. Voeg de worstjes toe en bak ze rondom goudbruin. Voeg na 4 minuten de tomaatjes, gember en knoflook toe en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Bereid in de tussentijd de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de couscous over 2 borden, schep de tomaatjes ernaast. Leg de worstjes ernaast en bestrooi met pompoenpitten.
Tip: Strooi de radijsplakjes erover en garneer met radijsblaadjes voor een extra pittige smaak.
Bevat p.p.: 825 kcal. 33 g eiwit, 52 g vet waarvan 14 g verzadigd, 53 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Voorgestoomde Couscous