Vezelrijke recepten

Check nu de vezelrijke recepten van Lassie en ontdek een aantal lekkere, gezonde en makkelijke gerechten voor ontbijt, lunch en avondeten. Van slanke salade tot rijkgevulde ovenschotel voor een luxe diner. Benieuwd? Bekijk ze snel allemaal en laat je verrassen door de meest vezelrijke voeding. Altijd bomvol smaak en bomvol vezels. Altijd goed!

Gerechten vol voedingsvezels!

Vezels zijn goed voor je maag en darmen. Daarom hebben we een heleboel verschillende gerechten voor je ontwikkeld. Allemaal met een basis vol voedingsvezels. Zo krijg je met onze zilvervliesrijst al heel wat van die gezonde vezels binnen en zorgen we met onze quinoa, bulgur of meerzadenrijst voor écht vezelrijke voeding!

Ontbijt, lunch & avondeten

Bij Lassie vind je vezelrijke recepten voor zowel het ontbijt en de lunch als voor het avondeten. Begin de dag bijvoorbeeld met een quinoa smoothiebowl, maak een bulgursalade voor de lunch en kook ‘s avonds een snelle linzencurry. Daarmee heb je geen behoefte meer aan ongezonde snacks en tussendoortjes!

En van wok tot ovenschotel

Je wilt natuurlijk niet elke dag hetzelfde eten als je een vezelrijk dieet volgt. En dat hoeft gelukkig ook helemaal niet. We hebben namelijk een heleboel verschillende recepten voor je. Steeds met andere groenten en uit een andere keuken. Daarmee eet je de ene dag een snel wokgerecht en zet je de volgende dag weer een lekkere ovenschotel op tafel!

Slanke vezelrijke recepten …

Probeer je ondertussen ook wat af te vallen? Dan hebben we ook een aantal slanke vezelrijke recepten voor je om te proberen. Bijvoorbeeld een vezelrijke soep met cannellinibonen, een paella met kikkererwten of een groentestoof met zilvervliesspeltmix. Stuk voor stuk onder de 500 kcal. Kun je weer mee vooruit!

… of voor een uitgebreid diner

Aan de andere kant vind je bij Lassie ook vezelrijke recepten voor een uitgebreid diner. Denk maar aan geroosterde venkel en raddicchio met linzenrijst of aan een quinoa goreng met tempeh en pindadressing. Uitstekende recepten voor als je wel graag een keer uitpakt in de keuken, maar wel vezelrijk wilt blijven eten!

Altijd lekker!

Vezelrijk eten is belangrijk, maar je wilt natuurlijk ook wel een beetje een lekker gerecht op tafel zetten! Gelukkig hoef je niet te kiezen. Het kan gewoon allebei. Onze vezelrijke recepten zitten namelijk vaak bomvol kruiden en andere smaakmakers. Daarmee wordt iedere maaltijd een succes. Wat je ook gaat maken!

Gezonde vezelrijke recepten

En natuurlijk gaan we ook voor gezonde recepten met veel voedingsvezels! Daarom zorgen we er ook voor dat al onze recepten genoeg groenten bevatten. Daar zitten immers ook veel vezels in. En daarnaast zorg je met al die verschillende gerechten ook nog eens heel makkelijk voor een gevarieerd weekmenu!

Makkelijke vezelrijke recepten

Met Lassie kun je dus lekker en gezond eten. Maar we houden ook van koken zonder gedoe. Van makkelijke vezelrijke recepten met een korte bereidingstijd, zodat je lekker snel aan tafel kan. Want je hebt niet altijd de tijd (of zin) om lang in de keuken staan. Zeker niet op een doordeweekse dag. Veel van onze gerechten zijn dus ook makkelijk en snel te bereiden!

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: