Deze voorgestoomde rijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.
Pad Thai van rijst
met paksoi en cashewnoten
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Klop de eieren met 1 el water los in een kom. Verhit 1 el olie in een wok. Voeg de eieren toe en bak al roerend in enkele min. gaar tot een roerei. Schep het ei uit de wok op een bord en houd het warm onder aluminiumfolie.
- Verhit 1 el olie in de wok fruit de bosuien, knoflook en rode peper zonder te kleuren. Voeg de paksoi toe en schep om.
- Meng de rijst door de paksoi. Voeg eventueel nog 1 el olie toe en bak de rijst 5 min. mee tot alles gebakken is. Schep de taugé en zoetzure saus erdoor en warm nog even mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de rijst pad Thai over 2 diepe borden, schep het roerei erop en bestrooi met de cashewnoten en koriander.
Tip: Serveer met partjes limoen. Dit gerecht is ook lekker met grote garnalen, gebakken in 1 eetlepel olie.
Bevat p.p.: 800 kcal. 27 g eiwit, 46 g vet waarvan 9 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Minuutje Pandanrijst