Pad Thai van rijst

met paksoi en cashewnoten

Personen:
2
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
800 kcal
Stazak Pandan Pad Thai Met Paksoi

Ingrediënten

  • 3 eieren, losgeklopt
  • 3 el olie
  • 4 bosuien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • 2 paksoi, fijngesneden
  • 1 verpakking Lassie Minuutje Pandanrijst 250 g
  • 250 g taugé
  • 2 el zoetzure saus (pad Thai)
  • 50 g ongezouten cashewnoten, grof gehakt
  • 4 el fijngesneden koriander

Optioneel

  • 1 limoen, in partjes
  • 150 g grote garnalen
  • 1 el olie

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren met 1 el water los in een kom. Verhit 1 el olie in een wok. Voeg de eieren toe en bak al roerend in enkele min. gaar tot een roerei. Schep het ei uit de wok op een bord en houd het warm onder aluminiumfolie.
  2. Verhit 1 el olie in de wok fruit de bosuien, knoflook en rode peper zonder te kleuren. Voeg de paksoi toe en schep om.
  3. Meng de rijst door de paksoi. Voeg eventueel nog 1 el olie toe en bak de rijst 5 min. mee tot alles gebakken is. Schep de taugé en zoetzure saus erdoor en warm nog even mee. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de rijst pad Thai over 2 diepe borden, schep het roerei erop en bestrooi met de cashewnoten en koriander.

Tip: Serveer met partjes limoen. Dit gerecht is ook lekker met grote garnalen, gebakken in 1 eetlepel olie.

Bevat p.p.: 800 kcal. 27 g eiwit, 46 g vet waarvan 9 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Pandanrijst Minuutje 250g tekst wit
Minuutje Pandanrijst

Deze voorgestoomde rijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.