Gebakken bloemkool met kikkererwten

tomaatjes en olijven

Personen:
2
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
680 kcal
540 Voorgestoomde Bulgur Gebakken bloemkool kikkererwten tomaat olijven

Ingrediënten

  • 3 el olie
  • 400 g bloemkoolroosjes (zak)
  • 300 g kerstomaatjes, de grotere gehalveerd
  • 1 potje kikkererwten (350 g), afgespoeld
  • 50 g ontpitte kalamata-olijven
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • 250 g Lassie Bulgur


Optioneel

  • 1 jalapeño peper, fijngesneden

Kookstand

Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.

Bereidingswijze

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in de tussentijd olie in een hapjespan. Bak de bloemkoolroosjes op hoog vuur 5 minuten. Voeg de tomaatjes, kikkererwten en olijven toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met kaneel, zout en peper.
  3. Verdeel de bulgur over 2 diepe borden, schep de gebakken groenten ernaast.

Tip: Voeg de jalapeño peper (evt. zonder de zaadjes) tegelijkertijd toe met de tomaat voor een pittige groenteschotel.

Bevat p.p.: 680 kcal. 20 g eiwit, 35 g vet waarvan 5 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 20 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Bio Bulgur 275g tekst wit
BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.