Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.
Gebakken bloemkool met kikkererwten
tomaatjes en olijven
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 680 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in de tussentijd olie in een hapjespan. Bak de bloemkoolroosjes op hoog vuur 5 minuten. Voeg de tomaatjes, kikkererwten en olijven toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met kaneel, zout en peper.
- Verdeel de bulgur over 2 diepe borden, schep de gebakken groenten ernaast.
Tip: Voeg de jalapeño peper (evt. zonder de zaadjes) tegelijkertijd toe met de tomaat voor een pittige groenteschotel.
Bevat p.p.: 680 kcal. 20 g eiwit, 35 g vet waarvan 5 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 20 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Bulgur