Gebakken bloemkool met kikkererwten

tomaatjes en olijven

Personen:
2
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
680 kcal
540 Voorgestoomde Bulgur Gebakken bloemkool kikkererwten tomaat olijven

Ingrediënten

  • 3 el olie
  • 400 g bloemkoolroosjes (zak)
  • 300 g kerstomaatjes, de grotere gehalveerd
  • 1 potje kikkererwten (350 g), afgespoeld
  • 50 g ontpitte kalamata-olijven
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • 250 g Lassie Bulgur


Optioneel

  • 1 jalapeño peper, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in de tussentijd olie in een hapjespan. Bak de bloemkoolroosjes op hoog vuur 5 minuten. Voeg de tomaatjes, kikkererwten en olijven toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met kaneel, zout en peper.
  3. Verdeel de bulgur over 2 diepe borden, schep de gebakken groenten ernaast.

Tip: Voeg de jalapeño peper (evt. zonder de zaadjes) tegelijkertijd toe met de tomaat voor een pittige groenteschotel.

Bevat p.p.: 680 kcal. 20 g eiwit, 35 g vet waarvan 5 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 20 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Bio Bulgur 275g tekst wit
BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.