Biefstuk met broccoli
en zilvervliesrijst, quinoa en granen
- Personen:
- 1
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 725 kcal
Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
- Snijd de biefstuk in 4 - 5 blokjes en meng ze in een kom met knoflook, sambal, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel olie. Laat 5 min. staan.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de gember 1 min. Schep ui met broccoli en paprika erdoor en roerbak 2 - 3 min. Sprenkel er 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels water over en verwarm de groenten nog 2 - 3 min. Laat het vocht verdampen.
- Bak intussen de blokjes biefstuk op hoog vuur snel rondom bruin, van binnen mogen ze nog rood of rosé zijn.
- Schep de groenten op het bord. Schep de rijst erbij en leg de stukjes biefstuk eromheen.
Tip: Vervang de biefstuk door een ongepaneerde varkensschnitzel of kipdijfilet en snijd deze in blokjes of reepjes.
Bevat p.p: 725 kcal. 41 g eiwit, 39 g vet waarvan 5 g verzadigd, 44 g koolhydraten en 14 g voedingsvezel