Weinig tijd om te koken? Ook op drukke dagen tover je snel een heerlijke paella op tafel. Lassie Bijnaklaar Paella heeft namelijk maar een paar minuten nodig. De rijst is al gaar én op smaak. Met je favoriete ingrediënten erdoor maak je je maaltijd compleet.
Paella met venkel
en warmgerookte zalm
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 540 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Snipper de sjalot. Maak de venkel schoon, verwijder de stelen maar bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in dunne reepjes.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de venkelreepjes toe en bak in 5 min. beetgaar. Houd 8 min. aan voor een zachtere beet. Verdeel de zalmmoten in mooie vlokken.
- Knijp lichtjes in de verpakking om de rijst los te maken. Knip de verpakking daarna open. Schep de rijst en de zalmvlokken voorzichtig door de venkel. Voeg 2 el water toe en verwarm al roerende nog 2-3 min.
- Hak het bewaarde venkelgroen grof. Breng de paella op smaak met peper. Bestrooi met het venkelgroen.
Tip: Vervang het water door droge witte wijn.
Tip: Neem voor een vegan paella 2 plantaardige zalmfilets (à 100 g).
Bevat p.p.: 540 kcal, 31 g eiwit, 30 g vet waarvan 5 g verzadigd, 33 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Bijnaklaar Paella