Bereidingswijze
- Snipper de sjalot. Maak de venkel schoon, verwijder de stelen maar bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in dunne reepjes.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de venkelreepjes toe en bak in 5 min. beetgaar. Houd 8 min. aan voor een zachtere beet. Verdeel de zalmmoten in mooie vlokken.
- Knijp lichtjes in de verpakking om de rijst los te maken. Knip de verpakking daarna open. Schep de rijst en de zalmvlokken voorzichtig door de venkel. Voeg 2 el water toe en verwarm al roerende nog 2-3 min.
- Hak het bewaarde venkelgroen grof. Breng de paella op smaak met peper. Bestrooi met het venkelgroen.
Tip: Vervang het water door droge witte wijn.
Tip: Neem voor een vegan paella 2 plantaardige zalmfilets (à 100 g).
Bevat p.p.: 540 kcal, 31 g eiwit, 30 g vet waarvan 5 g verzadigd, 33 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel