Paella met venkel

en warmgerookte zalm

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
540 kcal
708 Lassie bijnaklaar paella paella met venkel en gerookte zalm liggend beeld

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 350 g venkel
  • 1 el olijfolie
  • 2 warmgerookte zalmmoten (à 125 g)
  • 1 verpakking Lassie Bijnaklaar paella

Optioneel:

  • 2 el droge witte wijn

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalot. Maak de venkel schoon, verwijder de stelen maar bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de venkelreepjes toe en bak in 5 min. beetgaar. Houd 8 min. aan voor een zachtere beet. Verdeel de zalmmoten in mooie vlokken.
  3. Knijp lichtjes in de verpakking om de rijst los te maken. Knip de verpakking daarna open. Schep de rijst en de zalmvlokken voorzichtig door de venkel. Voeg 2 el water toe en verwarm al roerende nog 2-3 min.
  4. Hak het bewaarde venkelgroen grof. Breng de paella op smaak met peper. Bestrooi met het venkelgroen.

Tip: Vervang het water door droge witte wijn.

Tip: Neem voor een vegan paella 2 plantaardige zalmfilets (à 100 g).

Bevat p.p.: 540 kcal, 31 g eiwit, 30 g vet waarvan 5 g verzadigd, 33 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Bijnaklaar Paella 250g tekst wit
Bijnaklaar Paella

Weinig tijd om te koken? Ook op drukke dagen tover je snel een heerlijke paella op tafel. Lassie Bijnaklaar Paella heeft namelijk maar een paar minuten nodig. De rijst is al gaar én op smaak. Met je favoriete ingrediënten erdoor maak je je maaltijd compleet.