De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.
Risotto
met gamba’s, spinazie en tomaat
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Voedingswaarde:
- 530
- De Grote Hamersma Wijntip:
Deidesheimer Hofstück Riesling trocken 2021 - Riesling is gastronomisch zo veelzijdig. En deze risotto blieft ie ook graag.
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur 3 min. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend kort mee. Schenk de wijn erbij en blijf roeren tot het verdampt is. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, na ca. 18 min.
- Verhit intussen de helft van de olie en roerbak de spinazie 3 min. tot het geslonken is. Schep de spinazie uit de pan en houd apart. Verhit de rest van de olie en bak de gamba’s in 4 min. gaar. Keer regelmatig.
- Roer de spinazie en de tomaat door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Roer de spinazie, kaas en de tomaat door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 borden en serveer met de gamba’s.
Tip: Vervang de gamba’s door in witte wijn gekookte mosselen.
Bevat p.p: 530 kcal. 29 g eiwit, 17 g vet en 63 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Risotto rijst