Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.
Pistacheköfte
met bulgur en aubergine
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 765 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Besprenkel de aubergine met citroensap. Hak de helft van de pistachenootjes wat fijner.
- Meng het gehakt met de fijnere gehakte pistachenootjes, sjalot, 2 eetlepels peterselie, zout en royaal versgemalen zwarte peper. Vorm er 12 kleine worstjes (köfte) van.
- Verwarm de olie en bak de köfte in 4 min. rondom bruin. Verdeel de aubergine en cherrytomaatjes rond de köfte en strooi zout en peper over de aubergine. Smoor de köfte met groenten afgedekt in 8 - 10 min. zachtjes gaar. Schep regelmatig om.
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op het pak. Serveer de bulgur in wijde kommen en schep de aubergine en tomaatjes erop. Leg hierop de köfte. Strooi de grof gehakte pistachenootjes en peterselie erover.
Tip: Geef dit gerecht een feestelijk Arabisch tintje door het te bestrooien met granaatappelpitjes en verkruimelde feta. Ook lekker: wat feta door het gehakt.
Bevat p.p: 765 kcal. 33 g eiwit, 43 g vet waarvan 11 g verzadigd, 57 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Bulgur