Banoffee rijsttaartjes

met banaan koffiekaramel en chocolade

Personen:
8
Bereidingstijd:
35 minuten +15 minuten oventijd +1 uur afkoelen
Voedingswaarde:
765 Lassie Poké Bowl Rijst Banoffee rijsttaartjes met banaan koffiekaramel en chocolade liggend beeld
2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Ingrediënten

Voor de tartelettes

  • 125 g boter + extra om in te vetten
  • 200 g suiker
  • 275 g bloem
  • Snuf zout

Voor de rijstvulling

  • 250 ml slagroom
  • 4 el suiker
  • ½ (bio) citroen
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 zakje instant espressopoeder

Topping 

  • 4 bananen
  • 5 el lichtbruine basterdsuiker
  • 5 el verse espresso
  • 50 g boter
  • 50 g pure chocolade
  • optioneel: 8 takjes rode aalbessen

Ook nodig; plasticfolie, 8 tartelettevormpjes van 10 cm, bakpapier, keukenmachine, rasp

Personen:
8
Bereidingstijd:
35 minuten +15 minuten oventijd +1 uur afkoelen
Voedingswaarde:

Deel dit recept

Kookstand

Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Meng boter, suiker, bloem en zout in een keukenmachine tot een kruimelig deeg. Of snijd met twee messen in een kom tot fijne kruimels en vorm een bal deeg met je handen. Laat 30 min. rusten in de koelkast afgedekt met plasticfolie. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de tartelettes met bakpapier en vet de randen in met boter. Vul de vormpjes met het deeg en prik de bodems licht in met een vork. Bak de tartelettes 15-18 min. tot de randen licht bruin kleuren. Laat afkoelen op een rooster, maak de vormpjes daarna voorzichtig los.
  3. Klop de slagroom lobbig met suiker. Rasp de gele schil van de citroen. Breng de slagroom op smaak met citroenrasp, vanille en espressopoeder. Spatel de afgekoelde rijst door de room. Verdeel de koffierijstvulling over de tartelettes.
  4. Smelt de lichtbruine basterdsuiker met espresso en boter op middelhoog vuur tot een gladde karamel. Snijd de bananen in de lengte door de helft  en daarna in stukken van 4 cm. en bak ze 1-2 min. rondom goudbruin in de karamel.
  5. Verdeel de bananen over de tartelettes met rijstpudding, besprenkel met de rest van de karamel. Maak af met wat geraspte pure chocolade. Garneer eventueel met een takje aalbessen.
     

Tip: je kunt de rijstpudding en tartelettes goed een dag van tevoren voorbereiden.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Poké Bowl rijst 375g tekst wit
Poké bowl rijst

Poké bowl is overgewaaid uit Hawaï en inmiddels wereldwijd een hit. Zelf een poké bowl maken is makkelijker dan je denkt, zeker met Lassie poké bowl rijst. De rijst is rondkorrelig en lekker kleverig.

Lassie Dessertrijst 400g tekst wit
Dessert rijst

Lassie Dessertrijst is na slechts 12 minuten koken klaar voor een heerlijk romig toetje. De rijst neemt tijdens het koken veel vocht op, waardoor je dessert een rijke en volle smaak krijgt.