Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Bak de ras el hanout even mee. Rasp de sinaasappelschil. Knip de abrikozen in kleine stukjes.
- Meng het gehakt met de gekookte rijst en abrikozenstukjes, sinaasappelrasp, 2 eetlepels pistachenootjes en het uimengsel. Voeg ook 1- 1½ theelepel zout toe. Kneed alles goed door.
- Doe het gehaktmengsel over in een cakevorm of ronde ovenschaal (inhoud 1 liter) en druk goed aan. Strooi de resterende pistachenootjes erover en druk ze in het gehakt.
- Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in 40 - 50 min. mooi bruin en gaar. Serveer het gehaktbrood in plakken of punten met couscous en sperziebonen.
Tip: Koud gehaktbrood is ook smakelijk, in dunne plakjes als broodbeleg of in blokjes bij de borrel.
Bevat p.p.: 445 kcal. 30 g eiwit, 31 g vet waarvan 11 g verzadigd, 11 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel