Gele rijst is door de gele kleur en zachte saffraansmaak een feestelijke variatie op witte rijst. Daarmee geef je je gebruikelijke rijstgerechten een bijzondere twist.
Indische kip
met kokosrijst
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 50 minuten
- Voedingswaarde:
- 747 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Wrijf de kippendijfilets droog stevig in met peper en zout. Leg in elk een kaneelstokje, wikkel het vlees erom en steek vast met een prikkertje. Verhit de olie en boter en bak hierin de kipfilets rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en bak in het bakvet de ui in 3 min. glazig, voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de rozijnen, het bouillonblokje en 300 ml water toe en breng het aan de kook. Leg de kippendijfilets terug in de pan en stoof ze afgedekt op laag vuur 40 min.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in reepjes, schep ze om met suiker, 1 theelepel zout en de azijn. Schep bijna alle seroendeng door de gare rijst, strooi de rest erover.
- Serveer de kip met de rijst en de atjar van komkommer.
Bevat p.p.: 747 kcal. 37 g eiwit, 26 g vet en 86 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Gele Rijst