Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
2. Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak de wortelen rondom goudbruin. Voeg na 5 min. de paprikablokjes, komijn en 50 ml water toe. Breng op smaak met zout en peper. Stoof afgedekt in 10 min. beetgaar.
3. Bestrijk de worstjes met 1 eetlepel olie en gril ze in de grillpan rondom goudbruin en gaar in ca. 10 min.
4. Meng de peterselie met de fijngehakte knoflook.
5. Verdeel de rijst over 4 borden, schep de groenten ernaast, leg de worstjes erbij en bestrooi met de knoflook-peterselie.
Tip: Bestrooi met de amandelen. Roer de citroenrasp door de peterselie.
Tip: Lekker pittig met merguezworstjes in plaats van chipolata.
Bevat p.p.: 620 kcal. 22 g eiwit, 27 g vet waarvan 9 g verzadigd, 68 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel