Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd intussen de roosjes van de bloemkool en snijd de stronk in blokjes. Pel de uien en snijd elke ui in 8 partjes. Snijd de abrikozen in stukjes en hak de amandelen grof.
- Verwarm de olie en schep de bloemkoolroosjes en stukjes stronk er met de uipartjes door. Strooi de kerriepoeder erover en roerbak al omscheppend 2 - 3 min. Schep de stukjes abrikoos erdoor en schenk de groentebouillon en kokosmelk erbij. Smoor de curry in 8 min. zachtjes gaar.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan knapperig bruin. Serveer de rijst in wijde kommen en schep de bloemkoolcurry erop. Bestrooi met de amandelen en peterselie.
Tip:
Niet vegan? Serveer het gerecht met eieren. Leg partjes gekookt ei op de rijst met bloemkoolcurry en schep in het midden een flinke dot Griekse yoghurt. Bestrooi met de amandelen en peterselie, of grof gehakte verse koriander.
Bevat p.p: 775 kcal. 18 g eiwit, 41 g vet waarvan 11 g verzadigd, 77 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel