Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster intussen in een droge koekenpan de rest van het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
- Schep de rijst in de ovenschaal en druk aan. Bestrooi met 1 el sesamzaad.
- Roer in een schaaltje de roomkaas met 3 el sesamdressing glad.
- Schep de kipreepjes erdoor. Schep het kipmengsel op de rijst en strijk glad.
- Bak de rijst 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant net begint te kleuren.
- Laat de rijst uit de oven 2 min. afkoelen. Besprenkel de rijst met de resterende sesamdressing en sesamzaadjes.
- Zet de schaal op tafel en snijd in 20 vierkante blokjes. Zet ook de toppings op tafel: edamame, wortel julienne en radijs. Schep het mengel op een norivelletje en maak af met de toppings. Herhaal tot de schaal leeg is!
Variatietip: Lekker met komkommer, sojasaus en gebakken uitjes.
Tip: Natuurlijk kun je dit recept ook maken met Lassie Poké bowl rijst (375 g). Gebruik dan 300 g rijst en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Handig: maak de rijst van tevoren en bewaar in de koelkast (2 dagen max. 7 °C).
Bevat p.p.: 550 kcal, 30 g eiwit, 20 g vet waarvan 4 g verzadigd, 60 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel