Lassie Zilvervliesrijst + quinoa én granen bevat behalve zilvervliesrijst en quinoa ook de graansoorten tarwe en gerst. Samen geven ze je gerecht een volle, rijke smaak en een verantwoorde twist.
Zoetzure vegetarische balletjes
met paprika
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 595 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in een koekenpan de olie. Bak de balletjes in 4 min. bruin. Snijd intussen de paprika’s in reepjes.
- Schep de balletjes uit de pan. Bak in het bakvet de paprika 3 min. Meng de wijnazijn met de gembersiroop.
- Schep de tomatenpuree door de paprika. Voeg de gembersiroop met 200 ml water toe en roer tot een gladde saus. Doe de balletjes terug in de pan en verwarm nog 3-4 min.
- Verdeel de zilvervliesrijst met de quinoa en granen over 4 borden. Schep de balletjes met de zoetzure saus erbij.
Tip: Bestrooi met 1 fijngehakt takje peterselie.
Variatietip: Vervang 1 paprika door 250 g sugar snaps.
Bevat p.p.: 595 kcal, 25 g eiwit, 14 g vet waarvan 2 g verzadigd, 86 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Zilvervliesrijst + Quinoa én granen