Zoetzure vegetarische balletjes

met paprika

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
595 kcal
678 Zilvervliestijst Quinoa Zoetzure vegetarische balletjes met paprika

Ingrediënten

Optioneel:

  • 1 takje peterselie

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de balletjes in 4 min. bruin. Snijd intussen de paprika’s in reepjes.
  3. Schep de balletjes uit de pan. Bak in het bakvet de paprika 3 min. Meng de wijnazijn met de gembersiroop.
  4. Schep de tomatenpuree door de paprika. Voeg de gembersiroop met 200 ml water toe en roer tot een gladde saus. Doe de balletjes terug in de pan en verwarm nog 3-4 min.
  5. Verdeel de zilvervliesrijst met de quinoa en granen over 4 borden. Schep de balletjes met de zoetzure saus erbij.

Tip: Bestrooi met 1 fijngehakt takje peterselie.

Variatietip: Vervang 1 paprika door 250 g sugar snaps.

Bevat p.p.: 595 kcal, 25 g eiwit, 14 g vet waarvan 2 g verzadigd, 86 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Zilvervliesrijst Quinoa en granen 275g tekst wit
Zilvervliesrijst + Quinoa én granen

Lassie Zilvervliesrijst + quinoa én granen bevat behalve zilvervliesrijst en quinoa ook de graansoorten tarwe en gerst. Samen geven ze je gerecht een volle, rijke smaak en een verantwoorde twist.