Bulgurjambalaya

met ham, surimi en paprika

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
602 kcal
Bulgur Bulgurjambalaya Met Ham Suimi Paprika

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Bulgur
  • 3 el olie
  • 1 ui, in partjes
  • ½ struik bleekselderij, in smalle stukjes
  • 2 groene paprika’s, in reepjes
  • 2 el cajun kruidenmix
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 250 g hamreepjes
  • 250 g surimi, kleiner gesneden
  • bieslook, gesneden
  • verse koriander, grof gehakt

Kookstand

Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.

Bereidingswijze

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie en roerbak de ui 3 min. Schep de bleekselderij en paprika erbij en roerbak 5 min., of tot de groenten beetgaar zijn. Strooi de kruidenmix erover, voeg de knoflook toe en roerbak 1 min. Schep de bulgur, ham en surimi erbij en roerbak nog even door.
  3. Strooi van het vuur af de bieslook en koriander erover en serveer direct.

Tip: Cajun kruidenmix bestaat uit paprikapoeder, cayennepeper, zwarte peper, gedroogde oregano, tijm en laurier.

Tip: Zet voor extra pit de tabasco op tafel.

Bevat p.p.: 602 kcal. 30 g eiwit, 14 g vet en 68 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Bio Bulgur 275g tekst wit
BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.