Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.
Bulgurjambalaya
met ham, surimi en paprika
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 602 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie en roerbak de ui 3 min. Schep de bleekselderij en paprika erbij en roerbak 5 min., of tot de groenten beetgaar zijn. Strooi de kruidenmix erover, voeg de knoflook toe en roerbak 1 min. Schep de bulgur, ham en surimi erbij en roerbak nog even door.
- Strooi van het vuur af de bieslook en koriander erover en serveer direct.
Tip: Cajun kruidenmix bestaat uit paprikapoeder, cayennepeper, zwarte peper, gedroogde oregano, tijm en laurier.
Tip: Zet voor extra pit de tabasco op tafel.
Bevat p.p.: 602 kcal. 30 g eiwit, 14 g vet en 68 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Bulgur