Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit in een wok 1 el olie. Bestrooi de aubergine met zout en peper en bak in 6-8 minuten mooi bruin en gaar.
- Verhit in een koekenpan 1 el olie. Bak het kipgehakt in 4 minuten rul en gaar. Voeg de hoisinsaus toe en bak nog 1 minuut.
- Verhit in een 2e koekenpan de laatste el olie. Bak het witte deel van de paksoi in 3 minuten knapperig gaar. Voeg het groene blad toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen (link) op de verpakking.
- Schep de rijst in 2 kommen. Verdeel de aubergine, de paksoi, het hoisingehakt en de uiringen over de rijst. Bestrooi met de seroendeng.
Tip: Besprenkel de groenten met een beetje sesamolie.
Variatietip: Vervang het kipgehakt door rundergehakt.
Bevat p.p.: 670 kcal, 19 g eiwit, 40 g vet waarvan 9 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel