Bereidingswijze
- Bereid de zilvervliesrijstmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de broccoli in een pan met ruim kokend water in 3 - 4 min. beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
- Verwarm de olijfolie en fruit de knoflook zachtjes glazig. Meng de spinazie er hand voor hand door en laat op hoog vuur al omscheppend de blaadjes slinken. Laat de spinazie in een zeef uitlekken.
- Klop in een grote kom de eieren los met de Parmezaanse kaas en wat zout en versgemalen zwarte peper. Schep de zilvervliesrijstmix en spinazie erdoor. Doe het mengsel over in een ingevette, lage ovenschaal en druk de broccoliroosjes en de blokjes Gorgonzola erin.
- Schuif de schaal in de oven en bak de frittata in 25 - 30 min. goudbruin en gaar.
Tip: Lekker met een frisse tomatensalade. Snijd rijpe tomaten in stukjes en meng ze met fijngehakte verse basilicum, ringetjes bosui, versgemalen zwarte peper, balsamicoazijn en geurige olijfolie.
Bevat p.p: 515 kcal. 28 g eiwit, 24 g vet waarvan 10 g verzadigd, 42 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel