Bereidingswijze
- Verhit 3 eetlepels olie in een pan met een dikke bodem. Fruit de prei, paprika en knoflook 5 minuten. Voeg de rijst toe en schep enkele minuten om tot de korrels glazig zijn. Roer de pompoenblokjes erdoor en bak samen nog 5 minuten.
- Roer de boemboe erdoor, voeg 750 ml water toe en breng opnieuw aan de kook. Leg een deksel op de pan en kook de rijst in 10 minuten, zonder tussendoor te roeren, op laag vuur gaar. Draai het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 5 minuten staan.
- Bak in de tussentijd de worstjes: verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan, bak de worstjes in circa 5 minuten goudbruin en gaar, keer ze regelmatig.
- Verdeel de pompoenpilav over 4 diepe borden, leg een toef sla naast de rijst en leg de worstjes erop.
Tip: Knijp vlak voor het serveren wat citroensap over de pilav voor een frisse smaak.
Bevat p.p.: 745 kcal. 27 g eiwit, 42 g vet waarvan 10 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel