Bereidingswijze
- Schil de regenboogwortelen en snijd ze met de komkommer in lange repen rol ze voorzichtig op en leg ze in het koude water.
- Snijd de lente-ui in dunne ringen en snijd de rode kool in dunne reepjes. Meng de rode kool met de rijstazijn.
- Snijd het vruchtvlees van de mango links en rechts langs de pit weg. Snijd het kruislings in en klap de schil om. Snijd vervolgens de blokjes mango van de schil af.
- Bereid de poké bowl rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iets afkoelen.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de krokante kipschnitzels in 3 min. per kant goudbruin en krokant. Laat iets afkoelen en snijd in dunne reepjes.
- Verdeel de rijst over twee diepe kommen, verdeel in groepjes de wortel, komkommer, rode kool en mangoblokjes over de bowl. Leg de kipschnitzels erbij en zigzag de teriyakisaus en mayonaise erover.
- Decoreer met de lente-ui en eventueel wat tuinkers en geroosterd sesamzaad.
Tip: Maak zelf krokante kipschnitzels door repen kipfilet door verkruimelde cornflakes te halen.
Tip: Gebruik gebakken uitjes als extra crunchy topping.
Bevat p.p.: 1015 kcal, 25 g eiwit, 50 g vet waarvan 7 g verzadigd, 111 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel