Regenboog notenrijstsalade

met wortellinten, granaatappel, roodlof, (bloed)sinaasappel en zachte geitenkaas

Personen:
6-8
Bereidingstijd:
20 minuten - 1 uur afkoelen
Voedingswaarde:
763 Lassie Notenrijst Regenboog notenrijstsalade met wortellinten sinaasappel en geitenkaas liggend beeld
2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Ingrediënten

  • 350 g Lassie Meer Notenrijst
  • 2 (bio) (bloed)sinaasappels
  • 3 el sojasaus (minder zout)
  • 2 el amandelpasta
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • 600 g regenboog wortels
  • 3 kropjes roodlof
  • 90 g granaatappelpitjes
  • 150 g zachte geitenkaas

Ook nodig: mandoline

Kookstand

Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.

Bereidingswijze

  1. Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat helemaal afkoelen, maak daarna de rijst met een vork los. Rasp de schil van een sinaasappel en pers de vrucht uit. Houd het rasp apart voor de garnering van de salade.
  2. Schil de andere sinaasappel door met een scherp mesje rondom de schil en het witte vlies van het vruchtvlees te verwijderen. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang ook het sap dat vrijkomt op. Houd de partjes apart.
  3. Maak de dressing: meng al het opgevangen sinaasappelsap met de sojasaus, amandelpasta, kaneel en kruidnagel tot een gladde, romige dressing.
  4. Schil de regenboogwortels en snijd ze met een kaasschaaf, dunschiller of mandoline in lange, feestelijke linten. Verwijder het kontje van de roodlof en haal de blaadjes los.
  5. Meng de dressing, roodlof en wortellinten door de afgekoelde notenrijst. Schep losjes om zodat de linten mooi heel blijven. Schep de sinaasappelpartjes door de salade.
  6. Maak de salade af met de granaatappelpitjes, de apart gehouden sinaasappelrasp, verkruimelde geitenkaas en eventueel grof gehakte gezouten pistachenoten.

Tip: schep wat gemengde kruidensalade door de notenrijstsalade.

Variatietip: vervang de roodlof door witlof.

Variatietip: notenallergie? Vervang de notenrijst door basmatirijst en de pistachenootjes door geroosterde pompoenpitten of uitgebakken spekjes.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Meer Notenrijst tekst wit
Meer Noten rijst

De vernieuwde Meer Notenrijst bevat de vertrouwde ingrediënten zoals papaja en amandelen én nu nog meer noten! Samen geven die de rijst een lichtzoete smaak en heerlijke bite. Meer ingrediënten, meer smaak!