Vegetarische kipstukjes

met sperziebonen en pittige tomatensaus

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
610 kcal
Quinoa Mix 3 Kleuren Sperziebonen Vergetarische Kipstukjes En Pittige Tomatensaus

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Quinoamix – 3 kleuren
  • 4 el olie
  • 400 g sperzieboontjes, gehalveerd
  • 1 (gele) paprika, in lange repen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • ½ el paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 500 g cocktailtomaten, in stukjes
  • 1 el citroensap
  • 320 g vegetarische kipstukjes

Bereidingswijze

  1. Bereid de quinoa mix volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Verwarm 1 eetlepel olie en schep de sperzieboontjes en paprika erdoor. Voeg 100 ml water toe en smoor de sperzieboontjes en paprika afgedekt in 10 min. zachtjes gaar.
  3. Verwarm 1½ eetlepel olie en bak de knoflook kort. Roer de paprikapoeder, komijn, tomaten en citroensap erdoor en laat dit alles op matig hoog vuur sudderen tot een lekkere saus. Pureer naar wens met een staafmixer.
  4. Verwarm 1½ eetlepel olie en roerbak de vegetarische kipstukjes knapperig bruin.
  5. Serveer de quinoa mix in wijde kommen en schep de sperzieboontjes met paprika aan één kant en de tomatensaus aan de andere kant. Schep de vegetarische kipstukjes op de saus.

Tip: Vervang de vegetarische kipstukjes door blokjes tofu. Meng ze met een beetje sojasaus en bak ze met olie knapperig bruin.

Bevat p.p: 610 kcal. 27 g eiwit, 26 g vet waarvan 4 g verzadigd, 58 g koolhydraten en 18 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Quinoa Mix tekst wit
BIO Quinoa mix - 3 kleuren

Quinoa is een veelzijdig gewas met een nootachtige smaak. Quinoazaden zijn een bron van eiwitten en vezels en passen daarom goed in een verantwoord eetpatroon.