Quinoa is een veelzijdig gewas met een nootachtige smaak. Quinoazaden zijn een bron van eiwitten en vezels en passen daarom goed in een verantwoord eetpatroon.
Vegetarische kipstukjes
met sperziebonen en pittige tomatensaus
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 610 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de quinoa mix volgens de aanwijzingen op het pak.
- Verwarm 1 eetlepel olie en schep de sperzieboontjes en paprika erdoor. Voeg 100 ml water toe en smoor de sperzieboontjes en paprika afgedekt in 10 min. zachtjes gaar.
- Verwarm 1½ eetlepel olie en bak de knoflook kort. Roer de paprikapoeder, komijn, tomaten en citroensap erdoor en laat dit alles op matig hoog vuur sudderen tot een lekkere saus. Pureer naar wens met een staafmixer.
- Verwarm 1½ eetlepel olie en roerbak de vegetarische kipstukjes knapperig bruin.
- Serveer de quinoa mix in wijde kommen en schep de sperzieboontjes met paprika aan één kant en de tomatensaus aan de andere kant. Schep de vegetarische kipstukjes op de saus.
Tip: Vervang de vegetarische kipstukjes door blokjes tofu. Meng ze met een beetje sojasaus en bak ze met olie knapperig bruin.
Bevat p.p: 610 kcal. 27 g eiwit, 26 g vet waarvan 4 g verzadigd, 58 g koolhydraten en 18 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Quinoa mix - 3 kleuren