Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
- Verwarm de olie in een wok en voeg de knoflook toe. Schep de ui erdoor en roerbak even.
- Voeg in delen de boerenkool toe en roerbak tot de boerenkool gaat slinken. Sprenkel met balsamicoazijn en 2 - 3 eetlepels water en voeg zout en versgemalen peper toe. Smoor de boerenkool afgedekt in 6 - 8 min. zachtjes gaar.
- Halveer de rookworststukken in de lengte. Rooster ze in een grillpan. Roer in een schaaltje de Griekse yoghurt met de mosterd tot een sausje.
- Serveer de rijst in wijde kommen en schep de boerenkool erop. Leg de stukken rookworst ernaast. Serveer met de mosterdsaus.
Tip: Een dagje geen vlees? Neem een vegetarische rookworst.
Tip: In plaats van boerenkool kun je ook 400 g panklare cavolo nero gebruiken.
Bevat p.p: 715 kcal. 22 g eiwit, 41 g vet waarvan 14 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel