Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetlepel olie en verdeel de paprikaringen erover. Leg de zalmfilet erop en de tomaten eromheen. Bestrooi met zout en peper. Bak de zalm in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar. De zalm mag binnenin nog roze zijn.
- Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
- Kook intussen de sperzieboontjes in ruim water met zout in 6 min. gaar. Giet af en schep de helft van de kruidenboter erdoor.
- Verdeel de rijst en de zalm over 4 diepe borden. Schep de overige kruidenboter over de warme zalm. Schep de boontjes, tomaten en paprika ernaast en strooi de bieslook erover.
Tip: Strooi op het laatste moment de rucola over de zalm met kruidenboter.
Bevat p.p.: 630 kcal. 28 g eiwit, 25 g vet waarvan 9 g verzadigd, 70 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel