Bereidingswijze
- Kook de Zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op het pak gaar en laat nog 5 min. afgedekt nagaren. Meng de linzen door de rijst.
- Halveer de peultjes en kook ze in ruim kokend water en zout in 3 - 4 min. beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water af.
- Klop een dressing van wijnazijn, olie, mosterd en wat zout en versgemalen peper. Schep de rijstmix met peultjes erdoor. Laat afkoelen.
- Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin. Laat afkoelen. Snijd de kaas in kleine blokjes. Schep de radijsjes met de helft van de hazelnoten en kaas door de rijst salade.
- Schaaf de komkommer met de dunschiller in lange linten. Snijd de slabladeren in brede repen.
- Verdeel de repen sla en komkommerlinten over 4 borden en schep de rijstsalade in het midden. Strooi de resterende kaas en hazelnoten erover.
Tip: Maak dit gerecht nog kleuriger en vervang de komkommer door linten van paarse of gele wortels.
Bevat p.p: 620 kcal. 21 g eiwit, 34 g vet waarvan 11 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel