Paddenstoelenrisotto

met cherrytomaatjes

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
510 kcal
De Grote Hamersma Wijntip:
Niche de Torre Oria Petit Verdot Merlot 2018
Klaar voor een Spaans-Italiaans uitstapje?
Rapido Risotto Paddenstoelenrisotto Met Cherrytomaatjes

Ingrediënten

  • 1 portobello
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • ½ el citroensap
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 175 g Rapido Risotto
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 4 el zure room

Bereidingswijze

  1. Veeg de portobello schoon en snijd in plakken. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de portobello met de plakjes knoflook in 2 - 3 min. bruin. Besprenkel met citroensap en laat dit verdampen. Zet de portobello met knoflook apart en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  2. Fruit de ui glazig in het bakvet en roer de risotto en ½ eetlepel tijm erdoor. Schenk er 400 ml water bij en voeg zout naar smaak toe. Laat de rijst in 4 - 5 min. op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig. Schep na 3 min. de tomaatjes erdoor en warm ze 1 - 2 min. mee.
  3. Serveer de risotto in warme diepe borden en leg de portobello en knoflook bovenop. Schep er een lepel zure room op en bestrooi met wat tijm en versgemalen peper.

Tip: Vervang de portobello’s door 125 g kastanjechampignons

Bevat p.p: 510 kcal. 11 g eiwit, 17 g vet waarvan 5 g verzadigd, 76 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Rapido Risotto Rijst tekst wit
Rapido Risotto

Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.